7 noiembrie 2011

Locatie - CRISTIAN, Jud. Brasov


Localitatea Cristian se afla situata aproape de poalele muntilor Piatra Craiului, la 5 Km de Brasov si la nici 20 Km de renumitul Castel Bran si de Poiana Brasov – un loc ideal pentru a pleca la ski sau in drumetii, un loc minunat unde te poti simti bine si iarna si vara.

În centrul comunie se afla cetatea saseasca (de dinaintea secolului XV) si biserica evanghelica, construita în sec. XII, ca bazilica romanica.

Un alt monument însemnat al comunei este biserica ortodoxa, costruita în stil neogotic în 1795. Boltile naosului si altarul sunt acoperite cu picturi murale datând din 1821 (pictor: Stoica Popovici). De asemenea, în biserica se gasesc icoane „împaratesti” pictate în 1770, precup si potirul executat de argintarul lui Constantin Brâncoveanu, anume Beckner (datat 1793).

Datorita vechimii, multe case din Cristian au fost declarate monumente arhitectonice.

În apropierea Cristianului, se afla o padure de stejari, cu unii copaci de peste 400 de ani. Aceasta este declarata monument al naturii, fiind protejata de lege. Reprezinta ultima ramasita a unei vechi paduri ce se întindea în aceasta zona a Tarii Bârsei, de aici provenind si simbolul care se afla pe stema Cristianului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu